top of page

Vrouwen in Uniform

In 1995 kwam de eerste vrouwelijke re-enactor bij de VHM ten tonele. Dit sloeg aan bij anderen, echter, het is nooit een grote groep geweest. De vrouwen zijn begonnen met de Britse ATS (Auxiliary Territorial Service) dit is dan ook nog steeds onze standaard uitbeelding. Maar naarmate de evenementen toenamen kwam er een grote variatie in onze verschillende uitbeeldingen.
Onze uitbeeldingen focussen zich vooral op het European Theatre of Operations (ETO). Echter, indien nodig passen wij onze uniformen uiteraard aan.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

Doel van de groep
Wij willen laten zien dat ook vrouwen een grote bijdrage hebben geleverd aan de militaire geschiedenis. Ondanks dat de bijdrage van de vrouwen in tijden van oorlog vaak onderbelicht is, waren ze altijd een onmisbaar rad in de complexe machinerie van een oorlog.

  
 

Uniformen en uitrusting
Het is steeds moeilijker geworden om bruikbare originele uniformen en uitrustingsstukken te vinden. Het originele materiaal is meestal in niet draagbare staat en daarbij vaak erg prijzig. Gelukkig zijn er tegenwoordig meerdere bedrijven die replica uniformen maken. Een ander voordeel hiervan is dat vrijwel elke maat 
beschikbaar is.

Met vragen over uniformen, uitrusting, aanmelding of andere zaken aangaande vrouwen in uniform kun je contact met ons opnemen.

 
The kitchen crew, LPLG 2010


Wat hebben/kunnen wij, vrouwen in uniform, laten zien:
•    ATS (Brits) 
•    WLA (Brits)

•    Vrouwen Hulp Korps (Nederlands)

•    WAC (Amerikaans) 

Onder 'artikelindex' vindt u de pagina's waar wij extra uitleg geven over deze uitbeeldingen en hoe wij hier op evenementen invulling aan geven. 

Ook ons fotoalbum geeft goed weer wat wij op evenementen zoal doen.

Ben je geïnteresseerd, heb je vragen of wil je een keertje komen kijken? Dan kan je altijd contact opnemen met de groepscommandant.

bottom of page